HKD 2.2 | Herd-Kessel | Kompakt-Kessel B7/B8 | Eck-Kamine (easy-lift) | Grundöfen

 
 

Miracolul incalzirii cu lemne


Siguranta instalatiei, valori optime de emisii si confortul deservirii au fost punctele de plecare pe baza carora, incepand din 1990 BRUNNER a dezvoltat primele mecanisme de comanda pentru aerul ars la teracote.Conceptul nu a fost modificat in ciuda producerii pana in present a peste 60.000unitati. A cincia generatie de EOSR5 / reprezinta stadiul actual in materie de automatizare a aerului ars. Pentru a pastra in continuare aceasta realizare, la Eggenfeld lucreaza o echipa de specialisti deja astazi pentru a controla viitorul de maine.

UN FOCAR CU LEMN ESTE BUN NUMAI IN MASURA IN CARE COMBUSTIBILUL SI DESERVIREA SUNT BUNE! Conditia care se impune este nu numai un focar bun pentru lemne ci si A STII cum se face incalzirea cu lemne. Lemnele sa nu fie prea umede sau sa fie taiate in bucati mari. Deosebit de importanata este si aspiratia aerului. Reglarea aerului de ardere are loc de obicei manual, cu ajutorul unui element de reglare. Daca aerul de ardere nu va fi reglat curat, faptul va avea ca si consecinta nedorita o ardere incompleta si un geam extrem de afumat, resturi nearse de lemn si expunere de impuritati olfactive.

Comanda electronica a sobei EOSR5, una dintre cele 60.000bucati de comenzi speciale certificate de BRUNNER, optimizeaza automat reglarea aerului de ardere. Ea este o componenta utila a focarelor pentru lemne.

Dupa aprindere si inchiderea usii sobei, comanda preia controlul asupra arderii. Un mic motor regleaza alimentarea aerului de ardere pana la inchiderea ermetica de dupa faza de dogorare. Acest lucru este important, cu precadere daca soba sau semineul este construit cu rol de depozit acumulator. Prin acest lucru se impiedica racirea masei inmagazinate.

EOSR5 poate insa mult mai mult. Functii reglabile ale tuturor pieselor, constructie moderna a sobei si tehnica de ardere sunt toate acoperite de performantele lui EOSR5. Aproape totul este posibil, indiferent daca numai o clapeta de pornire a focului trebuie deschisa sau inchisa la momentul potrivit, sau daca tehnica cazanului cu apa este comandata cu o teracota incinsa cu lemne.

Dar, in lumea sobelor s-a instituit si tehnica de supraveghere. Deoarece sistemele de ventilatie, introducere si evacuare, au devenit aproape standard la casele de energie scazuta, pentru completa functionare a focarelor este necesara o supraveghere cu vacuum. O supraveghere de incapere in zona teracotei va declansa sistemul de ventilatie in cauza, numai in caz de nevoie (numai in caz de depresiune acuta).

Cu comutatorul de siguranta pentru depresiune (USA) de la BRUNNER, tirajul ceramic confectionat manual poate fi consolidat in continuare, fara sa aiba legatura cu tehnica de ventilatie instalata in cladire; chiar si in viitor se pot monta si pot functiona necontrolat focare cu lemn impreuna cu instalatii de ventilatie, cu conditia tirajului natural.

E bine ca exista astfel de inovatii!

 
 

     Privire de ansamblu asupra produsului


 
   
 

EOSR5

Comanda de sobe cea mai consolidata

EWM

Largeste sfera functiunilor lui EOSR5 (incalzire cu teracota)

USA

Echipament de siguranta pentru tot angrenajul confectionat manual, focare dependente de ventilatia incaperii si sisteme de ventilatii.