HKD 2.2 | Herd-Kessel | Kompakt-Kessel B7/B8 | Eck-Kamine (easy-lift) | Grundöfen

 
 

HBO instalatii clasice de incalzire cu tercota

 

Sa te incalzesti in stilul celor din Bayer

Teracotele confectionate manual nu sunt bune din punct de vedere al consumului si nu pot fi comparate cu semineele. Din acest motiv s-a inventat si construit la BRUNNER in urma cu 20ani primul focar fara gratar pentru soba cu lemne &ndash: seria HBO.

Era o constructie robusta din fonta care corespundea cerintelor de longevitate si rezistenta indelungata. Geometria camerei lor de ardere a fost imbunatatita permanent ca sa indeplineasca cerintele actuale in ceea ce priveste gradul de eficienta si valorile de emisii de gaze. La acesta campanie lucreaza cu mult succes de 25ani o echipa de specialisti la Eggenfeld, care se preocupa de asigurarea a cat mai multa satisfactie la incalzirea teracotelor cu lemne.

Pe atunci o senzatie,acum este demult standard.

In urma cu 20ani, o constructie de camera de ardere fara gratar pentru tercote ar fi fost luata in deradere. Dar nu de mult timp, tehnica avansase. Ca multele inovatii ale firmei BRUNNER si camera de ardere fara gratar la teracote a fost prima inventie a timpului sau. Constructia de baza a ramas pana astazi nemodificata si este destinata special arderii in intregime a lemnului spart.

Imediat in 1989 a urmat un alt pas: pentru a satisface cerintele in ceea ce priveste emisia de gaze si gradul de eficienta, camera de ardere a fost intregita cu o clapeta deflectoare in canalul flacarii si cu o magazie acumulatoare izolata. Cu denumirea de „ ISO-BRENNKAMMER, s-a reusit realizarea primului focar de ardere a lemnului pentru teracote sarac in noxe, care a constituit ulterior o baza optima de ardere calitativa la produsele de serie.

Stadiul actual al emisiilor (02/2008)

Instalatiile termice BRUNNER corespund celor mai inalte cerinte si norme ale reglementarilor nationale, chiar si in ceea ce priveste valorile de CO si praf fin (vezi materialul informativ).

Placut de stiut este faptul ca, clientii BRUNNER care au vetre/focare vechi de 15-20ani, obtin in continuare autorizatie de functionare nelimitata, pe fondul celor mai actuale reglementari federale privind protectia contra emisiilor de gaze (BimSchV).

Design clasic cu tehnica moderna

Deghizat in cea mai moderna tehnica de ardere, dar arzand sub aspectul unor focare de ardere a lemnului clasice, asa poate fi descrisa astazi tehnica HBO pentru teracote construite manual: o constructie solida din fonta cu geam, care se preocupa de placerea de a savura focul cu lemne chiar si peste zeci de ani.

Pe parcursul arderii complete a lemnului crapat rezulta gaze fierbinti. Acestea nu se indreapta direct spre horn, ci patrund intr-o suprafata de incazirea ulterioara (de exemplu un tunel din ceramica) din interiorul mantalei sobei unde isi depun caldura. Seria HBO a fost construita special pentru acumulatoare de ceramica care inmagazineaza caldura pentru o lunga perioada de timp. Acest „nucleu de soba, reda caldura mantalei sobei pe care o distribuie spatiului de locuit.

Maniera manuala de constructie a acumulatoarelor si mantalelor sobei sunt in final decisive pentru raportul de emisii de caldura a teracotei. HBO 1s cu ISO-Brennkammer (colorat).

HBO 1s mit ISO-
Brennkammer (farbig)
 

Privire de ansamblu asupra produsului

 

 

HBO 1es Pentru lemn culcat pana la 50cm; focarul este pentru dimensiuni mari de acumulator, cu rame mici la usa

HBO 4s Pentru lemn culcat pana la 33cm cu o placa frontala masiva din fonta turnata

HBO 4es Pentru lemn culcat pana la 33cm cu rame mici la usa

Pentru obtinerea celui mai înalt grad de eficienta si un aspect linistit al flacarii recomandam clapeta de reglare a debitului BRUNNER, montata în fata aspiratiei hornului.